De beste universiteiten ter wereld

Er zijn meerdere plaatsen ter wereld waar studeren als een waar voorrecht beschouwd mag worden. Omdat hier qua opleiding alleen het beste van het beste wordt gegeven zal het absoluut niet eenvoudig zijn om hier als student binnen te geraken. Lukt dit echter wel, dan lijk je op voorhand verzekerd van een gouden toekomst. Sommige scholen staan zo ontzettend goed aangeschreven dat iedereen die hier gestudeerd heeft een loopbaan tegemoet gaat die niet anders dan succesvol kan zijn. Lees hier verder over de beste Universiteiten ter aarde.

Wat direct opvalt aan de lijst is dat op één na alle scholen die in de top tien staan gelegen zijn in of de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. De namen zijn dan ook niet echt een verrassing te noemen.. Je hebt ongetwijfeld al eens van deze scholen gehoord. De Amerikaanse universiteiten Harvard, Stanford, MIT (Massachusetts Institute of Technology) En Caltech staan alleen in de top vijf. De scholen uit Groot-Brittannië met de hoogste natering zijn die van Oxford en Cambridge, tevens bekend van de jaarlijkse roeiwedstrijd tussen de twee.

De vraag die zich natuurlijk aandient is hoe de Nederlandse scholen scoren op de lijst. Deze zijn een stuk lager terug te vinden dan de eerdergenoemde Universiteiten al zijn er wel degelijk een aantal die goed scoren op bepaalde punten. De enige twee die in de top honderd te vinden zijn luisteren naar de naam Universiteit van Amsterdam en TU in Delft. Beide staan nog binnen de top zestig. Vervolgens zijn er tussen de honderste en tweehonderste plaats nog een aantal Nederlandse namen te vinden, niet slecht dus als we bedenken dat het onderzoek wereldwijd gedaan is. Daarnaast werd bekend dat er ter wereld geen betere opleiding qua communicatie is dan op de Universiteit van Amsterdam. Delft scoort enorm hoog met de opleiding Architectuur.

Om op deze scholen terecht te komen moet je van hele goede huizen komen. Je moet daarvoor al dermate goed presteren dat je met kop en schouders boven de rest uit steekt. Mocht het al iemand lukken dan kan deze ervan uit gaan tijdens de opleiding alleen maar mede studenten te hebben die net zo goed uitblinken in hun vakgebied en tijdens de rest van hun studie.

In totaal worden er in het onderzoek bijna duizend Universiteiten beoordeeld op verschillende criteria. Zoals benoemd wordt er ook per opleiding gekeken, in combinatie met een aantal facetten die de totale score bepalen. Denk hierbij aan de reputatie die een instituut heeft onder bedrijven of op de arbeidsmarkt. Daarnaast worden de scores van studenten meegenomen en hier moeilijk het is om hier een plekje te bemachtigen. Mocht je vol inspiratie zijn, dan is dit dus de lijst die je nodig hebt,

mts_howto