Leuke studenten steden in het buitenland

Dat je in Nederland op veel plekken prima kunt studeren is algemeen bekend. In bepaalde steden lijkt het leven gemaakt voor studenten en is alles erop ingericht het studenten naar de zin te maken, Maar in het buitenland kan dit al net zo goed op verschillende plekken. Studeren in het buitenland is een echte uitdaging die voor velen hoog op het lijste staat. Wanneer je hier de kans voor krijgt is het des te leuker om de stap te wagen. Dit geldt al helemaal voor de volgende steden.

Berlijn

In de Duitse hoofdtas barst het van de goede scholen. Al heeft studeren in Berlijn nog een aantal voordelen die het aantrekkelijk maken. Zo is het leven hier over het algemeen vrij goedkoop in vergelijking met een aantal andere grote Europese steden. Des te meer reden dus om een opleiding hier te overwegen.

De stad heeft een bijzonder karakter gevormd door de roemruchte geschiedenis. De alternatieve uitstraling van Berlijn heeft een aantrekkingskracht op velen en dit is niet zo gek. Er is geen stad te vinden met de uitstraling van deze Duitse metropool. Als student is hier meer dan genoeg te doen en hoef je jezelf ook buiten je opleiding absoluut niet snel te gaan vervelen.

Londen

Een miljoenenstad als Londen biedt talloze mogelijkheden. De Universiteiten hier en in de nabije omgeving staan hoog aangeschreven. Dat je er met het vliegtuig binnen een klein uur bent maakt het alleen nog maar beter. Zo is het ook niet al te lastig om tussendoor even naar huis te komen als je dit wilt. Je kunt qua studierichting allerlei kanten op.De diversiteit in de stad heeft dus ook op dit onderdeel wel degelijk zijn weerslag.

Parijs

Wie droomt er niet van een lang verblijf in de stad van de liefde? Voor velen zal studeren in Parijs een droom zijn die in vervulling gaat. Uiteraard is het leven in de Franse hoofdstad niet atijd goedkoop, maar hier krijg je wel degelijk wat voor terug. De stad is hip in alle facetten waardoor je hier ontzettend veel zult leren. Er zijn een hoop studies die goed zijn aangeschreven, maar vooral op het gebied van mode en kunst moet je echt in Parijs zijn. Iedereen die ambitie heeft op deze gebieden zal al snel merken dat dit de plaats is om ze waar te maken. De relaxte cultuur en Franse levensstijl zijn ook zeker niet verkeerd.

mts_howto