De leer van het Boeddhisme

Het Boeddhisme is een voor velen fascinerend geloof. Ondanks dat we er in de Westerse wereld niet altijd alles vanaf weten kan hier snel verandering in komen. Wanneer je graag meer wilt weten over het Boeddhisme in het algemeen en alles waar deze overtuiging voor staat kan dit zeker. Er is zelfs een benaming voor de leer van het Boeddhisme, namelijk Boeddha Dharma.

Door velen wordt het Boeddhisme een religie genoemd of als zodoende omschreven, maar eigenlijk is dit helemaal niet waar. Dit komt in de eerste plaats omdat het Boeddhisme zich niet perse op een goed richt, maar meer op de leer over de geest en de verruiming hiervan. Het begrip Boeddha Dharma komt van een Nepalese Prins, eigenlijk degene die het Boeddhisme uit heeft gevonden. Hij vond verlichting en gaf zizhzelf sindsdien de naam Dharma, waarna de leer van deze overtuiging ook gelijk zo ging heten.

Deze prins was rijk omdat hij uit een welvarende familie kwam. Dit leven kon hem echter niet altijd bekoren en daarom ging hij op zoek naar andere dingen. Hij liet alle rijkdom achter zich en wilde weten hoe het is om als mens te leven zonder al deze bezittingen van daarvoor. Uiteindelijk wist hij na een aantal jaren rond te zwerven verlichting te vinden, wat eigenlijk tegelijkertijd de geboorte van het Boeddhisme betekende.

We zien vooral dat veel mensen uit Azië tot het Boeddhisme behoren. Niet zo gek aangezien dit natuurlijk de plaats is waar het officieel vandaan komt. Tegenwoordig blijkt echter wel dat het zich steeds verder uitbreid waardoor het ook in andere delen van de wereld steeds meer een overtuiging voor bepaalde groepen mensen wordt.

mts_howto