Is het interessant over religie te leren?

Het is voorstelbaar dat iemand die helemaal niets met religie of het geloof heeft hier weinig interesse voor heeft. Het lijkt dan een hele andere wereld waar je niet gelijk voor warm loopt. Dit wil niet gelijk zeggen dat het bestuderen van andere geloven niet ontzettend boeiend kan zijn. Want ook al geloof je zelf helemaal nergens in en ben je dit niet van plan, het geeft wel een mooie inkijk op waarom bepaalde mensen dingen doen en wat hun drijfveren zijn.

Zo kun je erachter komen waarom sommige plaatsen voor bepaalde geloven een enorme historische waarde hebben. Vaak is hier in de geschiedenis iets gebeurd waardoor een plek heilig is geworden. Miljoenen gelovigen bezoeken jaarlijks deze plaatsen om hun eer te betonen aan hun god of goden. Een ander bijkomend voordeel is dat je niet alleen over religie veel zult leren maar tevens over geschiedenis. Want een hoop gebeurtenissen uit het verleden zijn met religie verbonden.

Al met al genoeg om over geboeid te raken dus. Helemaal als je op reis bent zul je in sommige landen overal om je heen dingen tegen komen die aan het geloof gerelateerd zijn.

mts_howto